Zoek de ruime natuur op

De ruime natuur opzoeken

Wanneer je er even tussenuit wilt, is het tegenwoordig best even zoeken waar je het best naar toe kan gaan. Wanneer je niet tussen de drukte van allerlei toeristen en dagjesmensen terechtkomt, kun je het best lekker de natuur in.

Onze tip: Met de taxi naar de Veluwe!

Op de Veluwe kun je letterlijk alle kanten op. Je kunt op uitgestippelde wandel- of fietsroutes heel wat uurtjes lekker onderweg zijn, zonder dat je hele mensenmassa’s tegenkomt. Er is tenslotte meer dan genoeg ruimte op de Veluwe.
De Veluwe beslaat zo’n 1000 km², dus daar ben je voorlopig niet op uitgekeken.

De Veluwe huisvest een groot natuurgebied, waarvan twee delen als nationaal park zijn aangewezen. Het Nationaal Park Veluwezoom is gelegen ten noordoosten van Arnhem en het gebied is zo’n 5.200 hectare groot.
Je vindt er bossen, heide en zandverstuivingen.

Tijdens een wandeling of fietstocht kom je er verschillende landschappen tegen. Onderweg heb je volop de kans om edelherten, reeën en wilde zwijnen te spotten. Dit zijn de vaste bewoners van de Veluwe, dus als je er vroeg genoeg bij bent, kun je vanaf de speciale observatieposten de nodige wilde dieren zien lopen.

In het zuidwesten van de Veluwe ligt nóg een nationaal park, namelijk het Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Dit natuurgebied is wat “woester” dan het Nationaal Park Veluwezoom en werd gevormd door een eeuwenlang samenspel van water, ijs en wind. Het huidige landschap bestaat uit heide, vennen, zandverstuivingen en bossen.

Het leuke aan de Hoge Veluwe is dat je na een wandeling of fietstocht door de wijde natuur een flinke portie kunst en cultuur kunt snuiven in een van de musea die je ook op de Hoge Veluwe vindt. Zo kun je het Kröller-Müller Museum bezoeken en het bijbehorende beeldenpark, maar ook de nodige rijksmonumenten en het natuurmuseum Museonder.

Kortom, reden genoeg om even te ontsnappen aan de dagelijkse routine en de drukte om je heen. Je kunt gemakkelijk naar de Veluwe met een van onze taxi’s. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want voor een paar tientjes zit je al in een van de mooiste gebieden van Nederland!

Goedkoopste Taxi Arnhem

Goedkoopste Taxi Arnhem

Maximale service
voor een Minimale prijs

Neem contact op

Reserveer uw rit, ontvang een prijsopgave
of stel uw vraag.

    Open chat
    Hulp nodig?
    Hi,
    Waar kunnen we je mee helpen?
    Call Now Button